Laminera bilder och foto

Tips och trix
Ska du visa dina bilder eller fotografier offentligt är det en god idé att lägga ett tunt laminat ovanpå din utskrift. Det skyddar din bild mot fingeravtryck och repor.

Dina alster skyddas även effektivt mot solens UV-strålning och dina bilder behåller sina vackra färger i många år. På köpet får du dessutom en bättre lyster i dina fotografier.

Ska du laminera dina bilder räcker det gott att du skriver ut dem på ett vanligt, matt fotopapper. Du behöver inte välja ett särdeles exklusivt papper eftersom vi ändå kommer att lägga på en plast utanpå. Canvas och andra konstnärspapper bör inte lamineras eftersom strukturen då givetvis försvinner.

Vi rekommenderar vårt halvblanka laminat till bilder och fotografier. Det är tillräckligt blankt för att ge en vacker lyster i bilden, och tillräckligt matt för att inte ge några reflexer.

Bildgalleri - Bilder och fotografier

Ritningar och kartor

Tips och trix
Ritningar och kartor som ska användas utomhus bör lamineras på båda sidor för att klara väder och vind.

När vi laminerar på båda sidor för att få vattentäta ritningar lämnar vi alltid en kant på någon centimeter utanför ritningen. I denna marginal ska du sätta de eventuella spikar eller nålar som du hänger ritningen i. Om du sticker hål genom pappret kan vatten tränga in där och förstöra ritningen.

Laminerar du din ritning med matt laminat går det att skriva på den. Dock blir den lätt smutsig. Vi rekommenderar ett halvblankt laminat till ritningar och kartor.

Bildgalleri - Ritningar och kartor

Skyltar

Tips och trix
Skyltar som lätt blir smutsiga och måste rengöras ofta bör lamineras med blankt laminat. Det är utan tvekan lättast att hålla rent. Dock kan det uppstå reflexer på samma sätt som i glasrutor.

Ska inte din skylt sitta i mycket smutsig miljö fungerar ett halvmatt laminat mycket bra.

Skyltar behöver ofta monteras på någon form av skiva. Även detta kan vi hjälpa dig med. Läs mer


Inlägg

Fungerar gänglåsning på plastmaterial?

2018-02-12

Gängsäkring är väldigt användbart då man vill säkra skruvar. Metoden används inom många olika sammanhang både professionellt och av hemmafixare. Det kan vara så enkelt att man har en fotoram som inkluderar ...

Läs mer »
ganglasningpafotoram
Är sträckfilm miljövänligt?

Är det miljövänligt med sträckfilm för paketering av emballage?

2017-04-03

Det råder inga tvivel om att plasten inte anses vara naturens bästa vän. Samtidigt så skulle vårt samhälle aldrig fungera utan detta material. När det gäller emballage så använder man sig ofta av sträckfilm ...

Läs mer »0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se