ta bort flaggor vid likvidation

Glöm inte bort flaggorna vid likvidation!

2020-09-23

Idag är det ganska vanligt att använda sig av flaggor för att visa var verksamheten håller hus. Det här är ett fint sätt att göra reklam samtidigt som det blir lättare för kunder och medarbetare att hitta vägen till ert bolag. Men när det blir likvidation är det viktigt att inte glömma bort de där flaggorna som fortfarande står och vajar vid vägen.

Allt ska plockas ner vid likvidation

En likvidation kan först genomföras när allting är nedplockat. Det går inte att avveckla ett bolag som fortfarande har lokaler och ägodelar. Först när alla avtal är uppsagda och ekonomin är färdigredovisad går det att avveckla det hela på rätt sätt.

En del väljer snabbavveckling för likvidation. Det här betyder dock inte att man kan hoppa över stegen som föregår själva avvecklingen. Företaget måste finnas som papper och pengar för att det ska gå att genomföra likvidationsprocessen.

Flaggorna ska också tas bort

Det är lätt hänt att man glömmer bort flaggor som står utanför verksamhetens lokaler. Men det här är ju också en del av företagets ägodelar. Ibland kan det till och med vara så att själva flaggstängerna tillhör bolaget. I sådant fall kan det vara klokt att se på möjligheten att sälja dessa innan bolaget avvecklas.

Om flaggorna får stå kvar och en likvidation genomförs är det svårt att säga vad som sedan kommer att hända med dem. Det går ju inte att säga att de fortsatt tillhör bolaget utan snarare då den som likviderade eller sålde sitt ab för att få det avvecklat.

Redan när verksamheten avvecklas är det alltså klokt att se till att flaggorna också plockas ner. Det är ju något som gör det mycket tydligt både för kunder och medarbetare att företaget är på väg att försvinna. Om flaggorna istället får hänga kvar kan det leda till förtret då folk som inte visste försöker komma i kontakt för att det verkar som att företaget fortsatt är aktivt.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se