Fotoramar i alla tänkbara former

En fotoram gör enorm skillnad för hur fotot man hänger på väggen, ger bort i present, eller har stående på nattduksbordet upplevs. En ram kan ljusa upp en bild, eller mörka ner den, den kan ge bilden mer tyngd eller en lättare känsla och den kan få högre status om ramen som omger den är särskilt exklusiv.

Idag, när de allra flesta foton tas med digitala kameror, så är mängden fotografier som trycks av generellt högre kvalitet. Man väljer ut de foton som ska framkallas med stor omsorg och beställer fotona antingen från sin fotohandlare, eller i webbutiker som den här.

Processen har blivit väldigt enkel. Fotona levereras som de är, oftast i bunt utan vare sig album eller ramar, eftersom dessa saker säljes separat. Man kan oftast välja ur ett begränsat sortiment av fotoramar hos sin lokala fotohandlare, men för större valmöjlighet bör man söka sig till en butik som specialiserar sig på just fotoramar.

Fotoramar kan såklart användas till långt mycket mer än enbart foton, de funkar suveränt till affischer, målningar och tryckta bilder också och istället för att kanske laminera en särskilt uppskattad teckning från treåringen, som många föräldrar gör, så kan man ge den en snygg ram.

Olika typer av fotoramar

Det finns mängder av olika typer av ramar och inom varje ramkategori finns det en uppsjö olika designs, det är verkligen inte alltid så lätt att välja rätt ram till ens favoritfoto. Bland de olika kategorierna av fotoramar finns plastramar, metallramar, tvillingramar, miniramar, runda ramar, fyrkantiga ramar, träramar, clipsramar och collageramar, och många, många fler. Tvillingramar och collageramar ramar in flera foton på en gång och kan vara roligt att ha för att rama in foton på barnen, vackra naturfoton eller foton från en särskild högtid som ett bröllop eller ett dop.

Bredden på ramens kant gör mycket för ramens utseende och vill man att fotot ska vara i centrum ska man i regel satsa på en smal ramkant, medan om man vill att fotot och ramen ska fungera som en snygg inredningsdetalj har lite friare tyglar.

Digitala fotoramar

Nytt på ramfronten är de digitala fotoramarna. I dessa ramar stoppar man ett USB-minne, ett SD-kort eller dylikt fulladdat med sina bästa foton. Den digitala ramen bläddrar sedan mellan alla foton så att man får möjlighet att se alla sina favoritfotografier i en enda ram. Man skulle kunna säga att den digitala ramen är som en hybrid mellan ett fotoalbum och en fotoram.

Ge bort fotoramar

Fotoramar, gärna med ett noggrant utvalt fotografi inuti, är den ultimata presenten. Det är så enkelt och ger så stark effekt, för få saker är så personliga som fotografier. Till mormor och morfar är en vackert inramad bild på barnbarnen ofta det som uppskattas allra mest till jul eller födelsedagar, och ett collage av gemensamma barndomsbilder blir en suverän gåva till bästa vännen.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se