ganglasningpafotoram

Fungerar gänglåsning på plastmaterial?

2018-02-12

Gängsäkring är väldigt användbart då man vill säkra skruvar. Metoden används inom många olika sammanhang både professionellt och av hemmafixare. Det kan vara så enkelt att man har en fotoram som inkluderar skruvelement som har lossnat. Istället för att vänta på att ramen faller sönder så kan man säkra skruvarna med lämplig gänglåsning. När skruvelement sitter fast som de ska så håller produkter, möbler och andra delar mycket längre. Man kan lita på att de klarar av lite tuffare tag och dessutom så kommer skruvlåset att skydda mot rost.

Gänglåsning för plastmaterial

Visst kan man gänglåsa på plast. Det kan ju till exempel vara så att man vill säkra kopplingar av metall mot plaströr. Det här är vanligt i system där man leder vatten. Betänk hur viktigt det är att vatten inte läcker ut. Läckage undviker man med gänglåsningen som ser till att skruvelement inte skapar ihåligheter. Dessutom så undviker man skruven som svag punkt då loctite ser till att den sitter fast oavsett hur mycket man rör på röret.

Viktigt att välja rätt typ av skruvlås

Det man ska tänka på är att skruvlåsning i plast skiljer sig en del från den som man använder för metall. Det finns särskilda loctite-produkter som är utformade just för detta. Om man experimenterar med lim så är risken stor att man får en klump som snurrar runt och lossnar. Om det är så att man har en fotoram av plast så bör man inte testa med lim eller någon skruvlåsning som man hittar hemma på hyllan. Med rätt produkt från start så kommer plasten inte att förstöras av felaktig hantering.

Gängsäkring som håller länge

Med riktigt bra gängsäkring så kan man se fram emot en konstruktion som håller länge. Detta oavsett om den är av plast eller metall. Inom industrin så tänker man givetvis på lång sikt. Det är viktigt att delar som ska ingå i byggen eller i möbler klarar av påfrestningar. Vibrationer bör inte leda till att skruvar lossnar. Som privatperson så vet man ju hur irriterande det är med en produkt eller möbel som man hela tiden måste fixa för att skruvelement lossnar.

Har man ett bord, en apparat eller kanske en snygg fotoram som har skruvar som lossnar titt som tätt så är det inte så dumt att behandla med rätt typ av loctite. Det här tar inte lång tid och ger snabbt resultat. Skruven kommer att sitta på plats även då man flyttar ofta på bordet eller byter bild i ramen men jämna mellanrum. Tänk bara på styrkan i gänglåsningen som används. Permanenta lösningar är inte ett bra val då man av någon anledning tänker sig att man ska montera ner möbeln eller ramen vid något tillfälle.


 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se