dekorationer till jul

Ska du sälja bolag via företagsförmedling?

2023-01-12

Då du går i tankar om att sälja bolag så inser du att det finns olika alternativ. En del väljer att helt enkelt avveckla ab och lägga ner. Då du kanske driver en verksamhet inom ett smalt område som flaggor eller laminatgolv är det ju inte säkert att du får kontakt med personer som kan ta över.

Fast det kan ju finnas intressenter på olika håll i landet. Så pass många att det blir konkurrens och priset för ditt bolag blir fördelaktigt. Dessa personer kan du komma i kontakt med via en företagsförmedling som kan hitta rätt personer för att köpa ditt bolag. Men är detta rätt beslut för dig?

Sälja bolag till personer du kan lita på

När det handlar om att sälja bolag för vidare drift så är det klart att du kan ha en önskan om att sälja till personer som du kan lita på. Många gånger så väljer ju bolagsägare att sälja bolaget till anställda eller kanske ge det till barn eller barnbarn för vidare drift.

Bara för att du inte längre vill jobba aktivt med verksamheten så betyder det ju inte att du inte bryr dig om hur det går. Det är viktigt att någon som du kan lita på tar över. En person som kan branschen och som har möjlighet att utveckla bolaget på ett positivt sätt.

Företagsförmedlare kan ha mycket bra kontakter

Om du inte finner en person som du redan nu känner att du kan sälja bolaget till så kan det faktiskt vara smart att ta kontakt med en företagsförmedlare. De jobbar ju också på ett seriöst sätt med kontakter som kan leda till riktigt fina resultat.

Det kan ju vara så att det finns en intressent i en snarlik bransch som vill köpa din verksamhet för att bygga på. Med företagsförmedlarens hjälp så kommer du i kontakt med personer som är både pålitliga och kreativa. Det är väl värt att utforska!


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se