kassettvidregn

Fördröjningsmagasin plastar in vattnet

2018-08-16

Vad ska man göra då det regnar i flera dagar och det blir översvämningar på allmänna platser? Ibland är naturkatastrofen ett faktum och det går inte att gardera sig mot allt. Men med fördröjningsmagasin så kan man faktiskt liksom plasta in vattnet. Precis som laminering så är dagvattenkassetterna av plast. De gör stor skillnad i vår vardag!

Fördröjningsmagasin av plast

Ett fördröjningsmagasin ser lite ut som en stor låda av plast. Den kan påminna lite om högtalare då det finns runda cirklar. Dessa cirklar är platserna där man kan koppla till rör. Rör kan komma att behövas då vatten ska ledas vidare genom magasinet. Rör kan kopplas till vanliga avloppssystem. Eller så kan de gå vidare ut till en plats i naturen där vattnet inte kommer att leda till skador på miljö och byggnader.

Miljövänliga lösningar

Fördröjningsmagasin kan ses som miljövänliga lösningar. Det kan absolut vara miljövänligt med plast. Det ser vi i emballage och i andra produkter. Plasten skadar inte naturen då den ligger på plats i marken och inte läcker ut några gifter.

Tvärtom så är det så att gifter och smuts kan filtreras ut från det regnvatten som ändå hade landat i marken. När det samlas i systemen med filter så kommer det att renas på ett fint sätt. Det går kanske inte att dricka vattnet men det blir bra mycket bättre för naturen.

Då vattnet samlas upp i avloppsrör så kommer det ju att hamna i ett reningsverk där gifter kan tas bort på ett säkert sätt. Det här är bra mycket bättre än att dagvattnet landar rakt i åkrar och på andra platser där det faktiskt kan bli farligt både för människa och natur.

En bättre värld med dagvattenkassetter

Fördröjningsmagasin kallas också för dagvattenkassetter. De är ju till för att samla in och styra upp dagvatten som annars hade samlats på ett sätt som kan skada. Vi får en bättre värld med dessa system.

När vi slipper översvämningar på parkeringsplatser så gör det stor skillnad. Det går att köra säkrare på vägar som inte är fulla med vatten. Dessutom så stoppas inte daglig verksamhet av regnoväder och det är ju också viktigt.

Folk som bor i hus vet hur skrämmande det kan vara att tänka på vatten vid grunden. Om det blir en vattenskada på husets grund så blir det dyrt. Med dagvattenkassetter så kan man mota bort vattnet och skydda huset.

Det här är goda anledningar till att använda sig av tekniken som är så passa avancerad men ändå enkel. Idag så drar vi nytta av fördröjningsmagasin i så många olika sammanhang och det är verkligen bra för samhället i stort och för enskilda husägare.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se