producera med metallersättning

Mer om metallersättning

2019-12-22

Det går att byta metallen mot plast och många gånger kan det vara en stor fördel. Men det gäller givetvis att förstå när metallersättning blir ett lämpligt alternativ. Metallersättningen kan göras på ett smidigt och mycket kostnadseffektivt sätt.

Fördelarna med plast

För många företag är metallersättning ett område av stort intresse. Man ser stora fördelar med att byta ut metall mot plast. Och dessutom är de duktiga på att analysera när detta kan vara relevant. Något som är alldeles uppenbart är att kostnader för produktion kan gå ner avsevärt då man byter metallen mot plats. Men det finns mer.

 

Några av de främsta fördelarna som företagen ser med metallersättningen av plast är:

  • Lägre nötning – Man tänker inte alltid på hur plast faktiskt kan vara ett mycket tåligt material. Det har låg nötning och kan faktiskt också ge den styvhet som krävs då produktionen sker med rätt temperatur.
  • Lägre vikt – Att plasten väger mindre än metall är också en fördel. Det är något som kan få betydelse på flera olika sätt. Inte bara i de projekt där plastdelar ska ingå. Betänk att leveranser blir mycket enklare då det som levereras inte väger så mycket.
  • Ljuddämpning – Plast är raka motsatsen till metall då det handlar om ljud. Plasten har en ljuddämpande funktion och det kan också ses som en stor fördel.
  • Frihet för design – Med metallersättning av plast kan företagen också erbjuda en större frihet vad gäller design. Idag finns det fantastiska tillverkningsmetoder för plast som gör det möjligt att skapa i stort sett vilken form som helst.
  • Bra för miljön – Lättare leveranser är bra för miljön och tillverkningsmetoderna inom plastindustrin i Sverige är också fördelaktiga. Det kan bli mer miljövänligt att välja plasten över metallen.
  • Attraktiva priser – Det tål att nämnas igen. Att det blir billigare att tillverka är viktigt. Att det som produceras dessutom har god hållbarhet påverkar också kostnaden för tillverkningsprojektet.

Hur vet man om det kommer att fungera med metallersättning?

Det är inte alltid en omedelbar fördel att gå över från metall till plast. Men då det är det är det verkligen synd att missa möjligheten.

Om du funderar på plasten istället för metall finns det flera företag att kontakta i Gnosjöregionen som jobbar inom området. Du kan få konsultation och lära dig mer om hur detta skulle kunna göras. Eller så får du veta att det inte kommer att fungera och då kan du satsa mer på möjliga metalltillverkningsmetoder som kan bli effektivare.

Men plast är väl inte bra för miljön?

Att plast inte skulle vara bra för miljön är något av en myt. Det här beror mycket på hur man tillverkar såväl som hur plasten hanteras. Tänk på att plast är ett material som kan återvinnas. Att det dessutom är lätt att forma är positivt för miljön då detta kan dra mindre energi under produktionsprocessen.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se