Sälja bolaget

Likvidera aktiebolag själv eller sälja det, det är frågan

2016-11-06

Likvidera aktiebolag själv eller sälja det, det är frågan...

Det finns mycket som man kan göra själv. Man kan laminera papper med en enklare maskin och man kan klippa och klistra för att få till olika meddelanden eller annan information. Men för de flesta så räcker tiden inte till och även om man rentav tycker att det är kul med pyssel så blir det ofta så att man lägger ut den här typen av uppdrag på andra. Då det handlar om att lägga ner en verksamhet så kan man tänka likadant. Visst kan man själv likvidera aktiebolag genom att ta hand om hela processen och vänta de 6-10 månader som den kan ta, men vem har tid till detta?

Hjälp med att likvidera aktiebolag

Det är faktiskt så att det tar ganska mycket tid att likvidera aktiebolag och det här går alls inte att jämföra med att ta hand om laminering själv. Om man inte betalar avgifter i tid eller fyller i blanketter på fel sätt så blir det mycket knepigare än om man misslyckas med lamineringsmaskinen och får göra om. Man kan ju helt missa att man har missat något och sedan åka på böter vid senare tillfälle för detta.

Om man istället vänder sig till ett företag som kan åta sig att avveckla aktiebolaget så kan man mycket snabbare tillgodogöra sig det kapital som finns i bolaget. Man behöver ju inte vänta på att likvidationen ska avslutas då man får betalt på en gång och sedan släpper det hela. Företaget som tar hand om avvecklingen kommer att få vänta på att få igen pengarna vilket till stor del beror på att Bolagsverket tar tid på sig för att kalla på borgenärer som är okända. Under denna tid så kommer företaget som har hand om avvecklingen se till att allting sköts på rätt sätt.

När ska man avveckla själv?

Det finns förstås situationer då det kan löna sig att ta hand om avvecklingen av bolaget själv. Har man ett behov av kontroll så sover man kanske bättre om natten då man står för denna process. Om det dessutom är så att man tycker att det är kul med administrativa uppgifter och gillar att kommunicera med myndigheter samt vänta upp till 10 månader på att det hela blir klart så kan ju avvecklingen ses som en mycket trevlig syssla.

Vem ska du sälja till?

Om du bestämmer dig för att låta någon annan ta hand om det roliga arbetet med likvidationen så ska du betänka vem som ska få uppdraget. Ett tips är att sälja aktiebolaget till en aktör som vet vad de sysslar med. Bred kunskap inom avveckling och hantering av bolag är ett måste och så är det förstås också att föredra att det finns ett gott rykte och goda utlåtanden från andra som har använt samma tjänst.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se