stansa och laminera skylt

Laminering efter att hål med stansmaskin har gjorts

2017-08-31

Skyltar som ska användas utomhus och i miljöer där de lätt slits ut bör lamineras. Inte bara för att man får bättre motståndskraft mot slitage, utan också för att det ser bättre ut. Men när man vill använda stansmaskiner för att göra hål i skylten så bör man tänka på att vänta med lamineringen så att den inte skadas av maskinen och hanteringen.

Manuella och automatiska stansmaskiner gör jobbet

Om det rör sig om en enkel skylt som man behöver göra hål i så kan man kanske använda sig av en manuell stansmaskin. Det är viktigt att man får rätt dimensioner på hålen men också att de kommer att se bra ut och inte skada materialet. De automatiska maskinerna använder man mycket för att de är snabba och klarar större volymer på kort tid. Det kan man behöva för en massproduktion av skyltar som man vill få klara snabbt och lätt.

Ett snyggt slutresultat

För att det hela ska se bra ut så är det inte ovanligt att man laminerar skyltar. Det kan man göra när hålen är klara såväl som innan. Om man först laminerar och sedan behandlar skyltar med stansmaskiner för att göra hål så finns det förstås en risk för att man skadar lamineringen. Detta särskilt om man jobbar för hand och riskerar att repa ytan med själva maskinen. Därmed så kan det vara bäst att göra hål först och sedan ytbehandla med laminering.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se