display för kläder

Bland klädställ och affischer

2019-08-01

När du kliver in i en butik så möts du av olika typer av reklam. Klädbutiken har klädställ såväl som fina skyltdockor som lockar till en närmre titt på plaggen. Det finns förstås också en hel del affischer. Med en enkel affisch så kan du ledas mot särskilda kampanjer.

Klädställ att lita på

Det är inte bara den som äger butiken som vill ha klädställ som det går att lita på. Det kan vara minst sagt pinsamt att komma åt ett ställ som sedan rör på sig. Om det börjar rulla och saker trillar av så kan det ju till och med bli farligt. Bland klädställ och affischer så måste man gå säkert.

Nu är det ju ofta så att butikers klädställ har hjul. Det har de för att det ska vara enkelt att komma åt och ändra. Ett ställ som är format som en cirkel ska kunna snurras. På så vis så kan kunden stå kvar på en plats och helt enkelt flytta på ringen på stället för att se fler plagg.

Ställen är inte som en skyltbyst som alltid stå på en plats. Som kund så skulle du ju inte få för dig att börja röra vid skyltdockor för att se lite närmre på kläderna. Det betyder att ställen måste klara mycket mer än dockorna som står i skyltfönstret.

Även personalen i butiken har behov av klädställen som är pålitliga. De får ju ofta ändra och flytta på inredningen. Då är det skönt att det finns hjul som inte rullar för snabbt men som heller inte är för tunga.

När det blir djungel i butiken

Om det finns för många ställ för kläder och affischer så kan det bli som en djungel i butiken. Kunder vet inte riktigt vad de ska göra med sig själva då det är svårt att röra sig. Om varje ställ står så nära vägg och annan inredning att man knappt kan klämma sig förbli så blir det jobbigt.

Hellre än att satsa på en massa displayställ så kan det vara bra att hitta design som ger plats för mer på ett och samma ställ. Dessutom så är det förstås så att butiker kan jobba med utställningsprodukter. Man måste ju inte ha allt som finns på lager i själva butiken. Det vet kunder om.

När det fattas en storlek på hyllen i butiken så frågar kunder om detta. Men det är klart att det kan vara en fördel om det finns en poster nära kläderna som talar om att plaggen finns i fler storlekar. Affischerna är viktiga för information. Men de måste vara tydliga.

Blir det för många affischer inne i butiken så kan de upplevas som störande. Kunder slutar läsa vad som står om det är en massa ord och flera posters om varandra. Det är viktigt att finna ett system som är tydligt. Man kan till exempel ha spotlights som lyser upp en affisch som sitter snyggt i en ram på väggen.

Vackra bilder som syns

När butiken är möblerad på rätt sätt så kommer affischerna med produktinformation till sin rätt. Då syns de nämligen! Platser som provrum kan vara idealiska för mer information på detta sätt. Där har kunder mer ro att faktiskt ta in det som står på skylten. Men affischerna kan ju även användas tillsammans med skyltdockor i butikens fönster för att locka på uppmärksamhet från förbigående.

Rent och trevligt

När det handlar om klädställ, skyltdockor, affischer och mer så är det väldigt viktigt att de förblir fräscha. För klädställens del så innebär det bland annat att de bör vara gjorda av material som är lätta att underhålla.

Metall vinner ofta för att den är så hållbar samtidigt som den blir fin med en enkel avtorkning. Men det är förstås också så att man ofta använder sig av plast som är ett material som är minst lika enkelt som metall att hålla fräscht.


Etiketter:
Sidor:

 Etiketter

 Visste du att...

...humlor visst kan flyga.
0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar

www.0371.se